• Začiatok nového školského roku 2022/23

          • Školský rok začína dňa 2. septembra 2022 (piatok).

            Príchod do MŠ je do 7:50 hod., nakoľko o 8:00 hod. z bezpečnostných a prevádzkových dôvodov zatvárame vchody.

            Čo si treba priniesť?

            Kompletné náhradné oblečenie pre prípad nehody označené menom, najlepšie fixom na textil v igelitovej taške zavesenej na háčik v skrinke (konkrétne: slipy/nohavičky, pančuchy, ponožky, tričko, nohavice/sukňa). 

            Prezúvky (nie šľapky) označené menom

            Pyžamo označené menom (deti, ktoré sú celý deň)

             

            Do skrinky nepatria: nápoje, jedlo, hračky, knihy, cenné veci. Do šatne nepatria ani kolobežky, trojkolky a podobne z bezpečnostných a hygienických dôvodov.

            Odporúčame, aby dieťa malo vo vrecku aj balíček vreckoviek na pobyt vonku resp. na použitie v šatni.

            Toaletný papier, mydlo, vreckovky zabezpečuje materská škola, nie je potrebné nosiť.

          • Prevádzka počas horúčav

          • Režim práce počas letných horúčav

             

                 Vysoké denné teploty neumožňujú pobyt detí vonku obzvlášť v popoludňajších hodinách, triedy a prevádzkové miestnosti nie sú klimatizované, teda sú prehriate, čo výrazne sťažuje prácu s deťmi. Detský i dospelý organizmus reaguje na tieto teploty a materská škola nie je schopná za týchto podmienok zabezpečiť ochranu zdravia detí  a zamestnancov.

                 Vzhľadom na uvedené si dovoľujeme Vám odporúčať zváženie skrátenia doby pobytu detí v materskej škole. Spomenuté skrátenie prevádzkovej doby je nutné prerokovať so zákonnými zástupcami detí, ktoré v tomto období materskú školu navštevujú.

                Primerané opatrenia na zníženie nepriaznivého vplyvu záťaže teplom na zdravie vykoná riaditeľka MŠ podľa organizačných možností.

                 Uvedené opatrenia odporúčame realizovať v nadväznosti na príslušné ustanovenia vyhlášky Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky č. 99/2016 o podrobnostiach a ochrane zdravia pred záťažou teplom a chladom.