• Ďalší eTwinning projekt

          • Deti 2. a 3. triedy od marca aktívne realizujú ďalší eTwinning projekt, tentokrát zameraný na finančnú gramotnosť. Bližšie informácie o projekte rodičia týchto tried dostávajú prostredníctvom správ edupage. Projekt je tiež prezentovaný na sociálnej sieti facebook.

          • Prijímanie do materskej školy

          • Oznam o mieste a termíne podávania žiadostí o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka pre školský rok 2023/2024 V zmysle § 59 ods. 3 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „školský zákon“) podávanie žiadostí o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka po dohode s riaditeľkami jednotlivých materských škôl (ďalej len „MŠ“) so zriaďovateľom sa uskutoční

            v termíne od 2. mája do 5. mája 2023 v 27 MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka.

            Na základe písomnej žiadosti zákonných zástupcov detí a zástupcov zariadenia sa do MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka (ďalej len „mestská časť“), v zmysle § 59 ods. 1, 2 školského zákona, budú prijímať:

            a) deti vo veku od 3 rokov,

            b) prednostne deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné.

            V zmysle § 59a zákona č. 245/2008 Z. z. školského zákona dieťa plní povinné predprimárne vzdelávanie v spádovej MŠ, ak zákonný zástupca alebo zástupca zariadenia pre deti nevyberie inú MŠ.

            Dieťa môže plniť povinné predprimárne vzdelávanie aj v inej ako spádovej MŠ, ak ho riaditeľ tejto MŠ prijme na predprimárne vzdelávanie.

            Ostatné podmienky prijímania detí v zmysle § 59 ods. 2 školského zákona určí riaditeľ MŠ po dohode so zriaďovateľom a zverejní ich na verejne prístupnom mieste alebo na webovom sídle MŠ.

            V zmysle § 59 ods. 5 školského zákona o prijatí dieťaťa so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami rozhoduje riaditeľ MŠ na základe predloženého vyjadrenia príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a odporúčania všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie zákonní zástupcovia detí alebo zástupcovia zariadenia doručia riaditeľke MŠ. Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie je zverejnená a dá sa stiahnuť z webového sídla www.petrzalka.sk v oblasti tlačivá a z webových sídiel jednotlivých MŠ.

            V zmysle § 59 ods. 7 školského zákona riaditeľka MŠ rozhodne do 30. júna 2023 o prijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v školskom roku 2023/2024. Bližšie informácie k prijímaniu žiadostí o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie poskytne zákonným zástupcom detí a zástupcom zariadenia v každej MŠ riaditeľka MŠ, jej zástupkyňa alebo pedagogická zamestnankyňa poverená zastupovaním riaditeľky MŠ.

             

            OSTATNÉ  PODMIENKY:

            V zmysle § 59 ods. 2 školského zákona ostatné podmienky prijímania určí riaditeľ materskej školy po dohode so zriaďovateľom a zverejní ich na verejne prístupnom mieste alebo na webovom sídle materskej školy, ak ho má zriadené.

            V prípade zvýšeného záujmu o prijatie detí do materskej školy sa po prijatí všetkých deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, prednostne prijímajú deti, ktoré budú spĺňať tieto podmienky:

            a) deti, ktoré nedovŕšia do 31. 08. 2023 vek 5 rokov a zákonný zástupca požiada o prijatie na povinné predprimárne vzdelávanie; zákonný zástupca takéhoto dieťaťa k žiadosti priloží aj písomný súhlas príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast (uprednostnené budú deti, ktoré majú trvalý pobyt na spádovej ulici),

            b) súrodenci detí, ktorí budú pokračovať v predprimárnom vzdelávaní v materskej škole aj v školskom roku 2023/2024,

            c) deti z mestskej časti Bratislava-Petržalka - trvalý pobyt:

            ❖ deti, ktoré dovŕšia vek 5 rokov,

            ❖ deti, ktoré dovŕšia vek 4 roky,

            ❖ deti, ktoré dovŕšia vek 3 roky,

            d) ostatné deti v závislosti od voľnej kapacity, podľa veku:

            ❖ deti, ktoré dovŕšia vek 5 rokov,

            ❖ deti, ktoré dovŕšia vek 4 roky,

            ❖ deti, ktoré dovŕšia vek 3 roky