• Prijímanie do MŠ k septembru 2022

          • Oznam o mieste a termíne podávania žiadostí o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka pre školský rok 2022/2023

            V zmysle § 59 ods. 3 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „školský zákon“) podávanie žiadostí o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka po dohode s riaditeľkami jednotlivých materských škôl (ďalej len „MŠ“) so zriaďovateľom sa uskutoční v termíne

            od 2. mája do 6. mája 2022 v 25 MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka.

            Na základe písomnej žiadosti zákonných zástupcov detí a zástupcov zariadenia sa do MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka (ďalej len „mestská časť“), v zmysle § 59 ods. 1, 2 školského zákona, budú prijímať:

            a) deti vo veku od 3 rokov,

            b) prednostne deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné.

            V zmysle § 59a zákona č. 245/2008 Z. z. školského zákona dieťa plní povinné predprimárne vzdelávanie v spádovej MŠ, ak zákonný zástupca alebo zástupca zariadenia pre deti nevyberie inú MŠ. Dieťa môže plniť povinné predprimárne vzdelávanie aj v inej ako spádovej MŠ, ak ho riaditeľ tejto MŠ prijme na predprimárne vzdelávanie.

            Ostatné podmienky prijímania detí v zmysle § 59 ods. 2 školského zákona určí riaditeľ MŠ po dohode so zriaďovateľom a zverejní ich na verejne prístupnom mieste alebo na webovom sídle MŠ.

            V zmysle § 59 ods. 5 školského zákona o prijatí dieťaťa so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami rozhoduje riaditeľ MŠ na základe predloženého vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a vyjadrení všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie zákonní zástupcovia detí alebo zástupcovia zariadenia doručia MŠ naskenovaným tlačivom prostredníctvom e-mailu, poštou alebo osobne podľa pokynov riaditeľky MŠ s potvrdením o zdravotnej spôsobilosti – tlačivo „Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie“ (ďalej len „žiadosť“). Žiadosť je zverejnená a dá sa stiahnuť z webového sídla www.petrzalka.sk v oblasti tlačivá a z webových sídiel jednotlivých MŠ.

            V zmysle § 59 ods. 7 školského zákona riaditeľka MŠ rozhodne do 30. júna 2022 o prijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v školskom roku 2022/2023. Bližšie informácie k prijímaniu žiadostí o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie poskytne zákonným zástupcom detí a zástupcom zariadenia v každej MŠ riaditeľka MŠ, jej zástupkyňa alebo pedagogická zamestnankyňa poverená zastupovaním riaditeľky MŠ.

            Ostatné podmienky prijímania na predprimárne vzdelávanie v materskej škole

            V zmysle § 59 ods. 2 školského zákona ostatné podmienky prijímania určí riaditeľ materskej školy po dohode so zriaďovateľom a zverejní ich na verejne prístupnom mieste alebo na webovom sídle materskej školy, ak ho má zriadené.

            V prípade zvýšeného záujmu o prijatie detí do materskej školy sa po prijatí všetkých deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, prednostne prijímať deti, ktoré budú spĺňať tieto podmienky:

            a) deti, ktoré nedovŕšia do 31. 08. 2022 vek 5 rokov a zákonný zástupca bude v školskom roku 2022/2023 žiadať o výnimočné prijatie na plnenie povinnej školskej dochádzky; zákonný zástupca takéhoto dieťaťa k žiadosti priloží aj písomný súhlas príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast (uprednostnené budú deti, ktoré majú trvalý pobyt na spádovej ulici),

            b) súrodenci detí, ktorí budú pokračovať v predprimárnom vzdelávaní v materskej škole aj v školskom roku 2022/2023,

            c) ostatné deti v závislosti od voľnej kapacity, podľa veku:

             deti, ktoré dovŕšia vek 5 rokov,

             deti, ktoré dovŕšia vek 4 roky,

             deti, ktoré dovŕšia vek 3 roky

            Text oznamu

            Text ostatných podmienok a tlačivo žiadosti o prijatie

            ČAS PRIJÍMANIA ŽIADOSTÍ OSOBNE RIADITEĽKOU MŠ/ZÁSTUPKYŇOU RIADITEĽKY:

            11:00 - 13:00 denne

            V iných časoch podľa predchádzajúceho mailového alebo telefonického dohovoru (v závislosti od priamej práce riaditeľky v triede).

            Písomné vyhlásenie o doručovaní písomností - príloha k žiadosti č.3 a Písomné vyhlásenie o prekážke zabezpečenia podpisu 2.zákonným zástupcom - príloha č.2.  

          • Spádové materské školy

          • Do pozornosti dávame Všeobecne záväzné nariadenie mestskej časti Bratislava-Petržalka č. 5/2021 zo dňa 14. 12. 2021, ktorým sa určuje spádová materská škola v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka pre deti s trvalým pobytom v mestskej časti Bratislava-Petržalka, ktoré plnia povinné predprimárne vzdelávanie.

            Týmto všeobecne záväzným nariadením sa určujú územia pre spádové materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka, pre deti s trvalým pobytom v mestskej časti Bratislava-Petržalka, v ktorých si plnia povinné predprimárne vzdelávanie.

            V našej lokalite sú spádove MŠ Bulíkova 25, MŠ Šustekova 33 pre ulice:

            Blagoevova, Bosákova, Bulíkova, Klokočova, Kočánkova, Lužná, Mamateyova, Pankúchova, Pobrežná, Poloreckého, Sosnová, Šustekova

             

            https://www.petrzalka.sk/wp-content/uploads/2022/01/VZN_spadove_materske_skoly.pdf

             

          • Poplatky - zmena s platnosťou od 10.3.2022

          • Dávame do pozornosti nové Všeobecne závazné nariadenie mestskej časti Bratislava-Petržalka č.2/2022 o určení výšky príspevku a spôsobe jeho platby.

            V § 2 ods. 3 znie: (3) Príspevok v materskej škole sa neuhrádza za dieťa, 

            a) pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné,2) 

            b) ak zákonný zástupca dieťaťa o to písomne požiada riaditeľa materskej školy a je členom domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi3) podľa osobitného predpisu, 4) 

            c) ktoré je umiestnené v zariadení na základe rozhodnutia súdu,5) 

            d) v čase letných prázdnin (júl, august), ak v tomto období dieťa nedochádzalo do materskej školy a zároveň nebolo záväzne prihlásené na dochádzku do materskej školy počas letných prázdnin, 

            e) v čase prerušenia prevádzky materskej školy na základe rozhodnutia príslušného štátneho orgánu alebo zriaďovateľa; v týchto prípadoch uhrádza zákonný zástupca pomernú časť určeného príspevku. 

            2. V § 2 ods. 5 znie: (5) V prípade, ak je dieťa záväzne prihlásené na dochádzku do materskej školy počas letných prázdnin v mesiacoch júl, august a dieťa do materskej školy vôbec nenastúpi, tak zákonný zástupca dieťaťa uhrádza plnú výšku príspevku za daný mesiac. To neplatí, ak dieťa do materskej školy nenastúpi zo zdravotných dôvodov na základe lekárskeho potvrdenia, ktoré predloží riaditeľke príslušnej materskej školy alebo ak ho zákonný zástupca preukázateľne odhlási najmenej sedem kalendárnych dní pred nástupom do materskej školy. 

            3. V § 2 sa dopĺňa nový odsek 6, ktorý znie: 

            (6) Ak o to zákonný zástupca dieťaťa požiada riaditeľa materskej školy, rozhodne o odpustení príspevku v materskej škole za ten kalendárny mesiac, počas ktorého je dochádzka dieťaťa nepretržite prerušená zo zdravotných dôvodov dieťaťa na základe lekárskeho potvrdenia alebo z dôvodov vyplývajúcich z plnenia pracovných povinností zákonného zástupcu. 

            4. V § 3 ods. 6 znie: (6) Príspevok podľa odseku 1 alebo 2 sa neuhrádza, ak o to zákonný zástupca písomne požiada riaditeľa, a je členom domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi podľa osobitného predpisu. 4)

            Celé znenie v prílohe na stiahnutie

          • Prezentácia našej MŠ

          • Nový úspech našej školy - prezentácia víťazného projektu na webinári "TeachMeet: medzinárodné projekty v materskej škole"  dňa 9.3.2022:

            Iris Mandelíková: 1. miesto

            Súťaž: Národná súťaž eTwinning projektov
            Kolo: Celoštátne kolo