• titul Škola eTwinning

          • Nový úspech našej školy:

            Mgr. Soňa Hanzalová a kol.: titul Škola eTwinning

            Súťaž: titul Škola eTwinning
            Kolo: Medzinárodné kolo

            Misia školy eTwinning je kompasom všetkých škôl eTwinning. Misia kladie dôraz na prvky ako:

            Zdieľané vedenie
            Spolupráca a tímová práca
            Študentská agentúra
            Inklúzia a inovácia
            Byť vzorom pre ostatné školy.

            Školy eTwinning:

            • Sú oficiálne uznané na európskej úrovni ako vzory pre eTwinning a tvoria sieť popredných škôl, ktoré inšpirujú budúci rozvoj aktivít. Všetky školy eTwinning dostanú školskú súpravu eTwinning vrátane plakety a vlajky.
            • Majú vysokú viditeľnosť na európskej úrovni a vyzývame ich, aby zobrazovali svoje označenie Škola eTwinning v propagačných a informačných materiáloch.
            • Vyzývame ich k účasti na špecializovaných programoch profesionálneho rozvoja. 
            • Sú súčasťou špeciálnej skupiny eTwinning, ktorá zdieľa osvedčené postupy, spolupracuje a zúčastňuje sa exkluzívnych online podujatí.
          • Stretnutie rodičov nových detí

          • Pozývame Vás na stretnutie rodičov novoprijatých detí dňa 30. augusta 2023 o 15:00 hod. v priestoroch MŠ. Prerokovaný bude školský poriadok materskej školy a pokyny k nástupu do MŠ.

          • Ďalší eTwinning projekt

          • Deti 2. a 3. triedy od marca aktívne realizujú ďalší eTwinning projekt, tentokrát zameraný na finančnú gramotnosť. Bližšie informácie o projekte rodičia týchto tried dostávajú prostredníctvom správ edupage. Projekt je tiež prezentovaný na sociálnej sieti facebook.

          • Prijímanie do materskej školy

          • Oznam o mieste a termíne podávania žiadostí o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka pre školský rok 2023/2024 V zmysle § 59 ods. 3 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „školský zákon“) podávanie žiadostí o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka po dohode s riaditeľkami jednotlivých materských škôl (ďalej len „MŠ“) so zriaďovateľom sa uskutoční

            v termíne od 2. mája do 5. mája 2023 v 27 MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka.

            Na základe písomnej žiadosti zákonných zástupcov detí a zástupcov zariadenia sa do MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka (ďalej len „mestská časť“), v zmysle § 59 ods. 1, 2 školského zákona, budú prijímať:

            a) deti vo veku od 3 rokov,

            b) prednostne deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné.

            V zmysle § 59a zákona č. 245/2008 Z. z. školského zákona dieťa plní povinné predprimárne vzdelávanie v spádovej MŠ, ak zákonný zástupca alebo zástupca zariadenia pre deti nevyberie inú MŠ.

            Dieťa môže plniť povinné predprimárne vzdelávanie aj v inej ako spádovej MŠ, ak ho riaditeľ tejto MŠ prijme na predprimárne vzdelávanie.

            Ostatné podmienky prijímania detí v zmysle § 59 ods. 2 školského zákona určí riaditeľ MŠ po dohode so zriaďovateľom a zverejní ich na verejne prístupnom mieste alebo na webovom sídle MŠ.

            V zmysle § 59 ods. 5 školského zákona o prijatí dieťaťa so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami rozhoduje riaditeľ MŠ na základe predloženého vyjadrenia príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a odporúčania všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie zákonní zástupcovia detí alebo zástupcovia zariadenia doručia riaditeľke MŠ. Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie je zverejnená a dá sa stiahnuť z webového sídla www.petrzalka.sk v oblasti tlačivá a z webových sídiel jednotlivých MŠ.

            V zmysle § 59 ods. 7 školského zákona riaditeľka MŠ rozhodne do 30. júna 2023 o prijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v školskom roku 2023/2024. Bližšie informácie k prijímaniu žiadostí o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie poskytne zákonným zástupcom detí a zástupcom zariadenia v každej MŠ riaditeľka MŠ, jej zástupkyňa alebo pedagogická zamestnankyňa poverená zastupovaním riaditeľky MŠ.

             

            OSTATNÉ  PODMIENKY:

            V zmysle § 59 ods. 2 školského zákona ostatné podmienky prijímania určí riaditeľ materskej školy po dohode so zriaďovateľom a zverejní ich na verejne prístupnom mieste alebo na webovom sídle materskej školy, ak ho má zriadené.

            V prípade zvýšeného záujmu o prijatie detí do materskej školy sa po prijatí všetkých deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, prednostne prijímajú deti, ktoré budú spĺňať tieto podmienky:

            a) deti, ktoré nedovŕšia do 31. 08. 2023 vek 5 rokov a zákonný zástupca požiada o prijatie na povinné predprimárne vzdelávanie; zákonný zástupca takéhoto dieťaťa k žiadosti priloží aj písomný súhlas príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast (uprednostnené budú deti, ktoré majú trvalý pobyt na spádovej ulici),

            b) súrodenci detí, ktorí budú pokračovať v predprimárnom vzdelávaní v materskej škole aj v školskom roku 2023/2024,

            c) deti z mestskej časti Bratislava-Petržalka - trvalý pobyt:

            ❖ deti, ktoré dovŕšia vek 5 rokov,

            ❖ deti, ktoré dovŕšia vek 4 roky,

            ❖ deti, ktoré dovŕšia vek 3 roky,

            d) ostatné deti v závislosti od voľnej kapacity, podľa veku:

            ❖ deti, ktoré dovŕšia vek 5 rokov,

            ❖ deti, ktoré dovŕšia vek 4 roky,

            ❖ deti, ktoré dovŕšia vek 3 roky

             

          • Spádové materské školy

          • V zmysle VZN mestskej časti Bratislava - Petržalka č. 3/2023 zo dňa 14.3. 2023 sú určené spádové materské školy pre deti, ktoré plnia povinné predprimárne vzdelávanie.

            Do MŠ Bulíkova 25 a MŠ Šustekova 33 patria ulice:

            Blagoevova, Bosákova, Bulíkova, Klokočova, Kočánkova, Lužná, Mamateyova, Pankúchova, Pobrežná, Polereckého, Sosnová a Šustekova.


            Celé VZN je v prílohe.

          • Dotácie na stravu

          • Žiadosť o dotáciu v zmysle zákona 544/2010 Z.z. požiadajú zákonní zástupcovia detí:

            1. posledný ročník materskej školy  – povinné predprimárne vzdelávanie
            2. prvý stupeň základnej školy
            3. druhý stupeň základnej školy

             

            Nárok na dotáciu majú aj deti s diétnym stravovaním (nosenie stravy do ŠJ alebo príprava stravy a stravovanie doma) toto platí  pre MŠ aj ZŠ – ak rodič disponuje už s potvrdením od odborného / špeciálneho lekára môže hneď k žiadosti priložiť

             

            Nárok na dotáciu majú aj deti s individuálnym vzdelávaním, bez pravidelnej účasti na vzdelávaní – ide však o deti, ktoré sa vzdelávajú na území Slovenska – uvedené platí len pre ZŠ I. a II. stupeň – tu zákonní zástupcovia k žiadosti priložia aj kópiu rozhodnutia o individuálnom vzdelávaní .

             NÁVRATKU, prosím, priniesť vypísanú najneskôr do 14. apríla 2023, v opačnom prípade nárok na dotáciu nie je možné uplatniť.

          • PRERUŠENIE PREVÁDZKY

          • Oznamujeme, že dňa 22. februára 2023 bude z technických príčin (plánované prerušenie distribúcie elektriny, plánované práce na zariadeniach distribučnej sústavy a v ich ochrannom pásme) prerušená prevádzka materskej školy. Prevádzka bude obnovená 23. 2. 2023

             

          • Prerušenie prevádzky

          • Prerušenie prevádzky materských škôl a organizačné zabezpečenie prevádzky náhradných materských škôl v termíne od 27. 12. 2022 do 05. 01. 2023 

             

             

            V zmysle § 1 ods. 4 vyhlášky č. 541/2021 Z. z. o materskej škole informujeme o dočasnom

             

            p r e r u š e n í

             

            prevádzky v  25 materských školách (ďalej len „MŠ“) v zriaďovateľskej pôsobnosti
            mestskej časti Bratislava-Petržalka v termíne od 27. 12. 2022 do 05. 01. 2023, MŠ Lietavská 1, Bratislava v termíne od 27. 12. 2022 do 30. 12. 2022 a MŠ Gessayova 31 v termíne od 02. 01. 2023 do 05. 01. 2023  a

             

            s t a n o v u j e m e

             

            prevádzku náhradných MŠ:

            MŠ Gessayova 31, Bratislava v termíne od 27. 12. 2022 do 30. 12. 2022,

            MŠ Lietavská 1, Bratislava v termíne od 02. 01. 2023 do 05. 01. 2023.

             

            V prípade nižšieho počtu prítomných detí ako 10 v jednotlivých dňoch v termíne
            od 27. 12. 2022 do 07. 01. 2023 bude prevádzka v uvedených MŠ prerušená.

          • Riaditeľské voľno

          • Vážení rodičia, oznamujem Vám, že dňa 23.12.2022 bude mať Materská škola, Bulíkova 25, Bratislava  riaditeľské voľno podľa § 150 odst. 5 zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

          • Vianočné tvorivé dielne

          • Oznamujem, že vzhľadom k vysokej chorobnosti detí sa plánované vianočné výstúpenia detí s následnými tvorivými dielňami v jednotlivých triedach, ktoré malo byť dňa 13. debembra 2022   RUŠIA!!!

            Je nám to ľúto, nakoľko sme príprravou strávili veľa času, ale zabránenie šíreniu ochorení (kiahne, zápaly spojiviek, respiračné ochorenia) je prioritou, abz sme všetci k vianočnému stolu zasadli zdraví a blížiace sviatky si užili. Ďakujeme za porozumenie.

          • LEGO STEAM

          • Zapojili sme sa do nového medzinárodného eTwinning projektu " LEGO STEAM". Projekt budú realizovať deti 2. a 3. triedy.

            STEAM je skratka pre: vedu (Science), techniku a technológie (Technology Engineering), umenie (Art) a matematiku (Mathematics). 

            ​​​​​

             

          • eTwinning projekt "Mami, oci, čítaj mi!"

          • MIlí rodičia, pozývame vás k spolupráci pri realizácii projektu. Vyberte si postupne zo zoznamu kníh, ktorý sme ponúkli, a čítajte svojim deťom. Fotografie z čítania, nakreslené zážitky z prečítaného, Vaše recenzie ...zdieľajte na spoločnej online nástenke padlet. Spolu s vašim dieťaťom budete vidieť, čo práve čítajú v iných rodinách. Linku na padlet dostanete prostredníctvom správy cez edupage. Projekt je určený deťom všetkých tried našej MŠ.